1 uge i september, besluttede jeg mig at få optimeret køkkengrejet.
Samlede pander og plastikbøtter sammen og smed dem ud, tog kontakt til en tupperwareforhandler og købt 7 nye beholdere til mad, der er “kendte-gifte”-fri.
Herefter kørte jeg op til skeppshult og købte nye pander, gryder og fade.
Så der er helt skiftet ud i køkkenet…. lidt underligt at man køber øko-kød/grøntsager og så steger det på sygdomfremkaldende køkkengrej….. (sliplet, aluminium osv.)
Og endnu en fordel… man kan træne styrketræne med det
Laveste temperatur som teflon udgiver giftige gasser er 240 grader.
En slipletpande på et komfur der kommer op på 280 grader afgiver gasser der vil dræbe evt. fugle der er i køkkenet (i et bur eller andet)
Personligt har jeg bare oplevet for mange pander der “flækker” eller belægningen opløses lidt efter lidt og “kommer af”, det er sku skræmmende synes jeg, så nu er det hele skiftet ud.
Lidt mere læsning:
http://www.ewg.org/node/8299
http://www.ewg.org/release/independent-science-panel-epa-teflon-chemical-likely-human-carcinogen
http://www.webmd.com/cancer/news/20050113/is-teflon-chemical-toxic-epa-seeks-answers
http://environmentalchemistry.com/yogi/environmental/200603tefloncoverup-pg3.html (bemærk at dupont, der producere teflon, har fået kæmpebøde på 60 mio, for ikke at oplyse om faren, det gør de stadig ikke og yderligere 343 mio i andre sagsanlæg, smat har sat 235 mio dollars yderligere til erstatninger)