Paleo for Beasts

Nu har jeg i 1 år kørt Paleo (stenalderkost) og har fundet min egen version, der giver absolut mening, så har besluttet at poste den her:

Jeg kører paleo 1.0 ( www.hambenberg.dk/paleo ), dog med følgende afvigelser:

Rødvin max 1 flaske om måneden, gerne fordelt over et par gange og ingen anden slags alkohol. – moderat indtag af rødvin er påvist at kunne optimere ens kognitive funktioner. (rødvin er dog på listen, men kan tolkes)

Nødder, 1 håndfuld 1 gang om ugen. – En god snack, men ikke en daglig snack.

Fede udskæringer er ok, spis dog ikke direkte fedtet. – Hvis du mangler fedtkilder, så gå efter gode olier, macadamianødder, æg, avocado og kokosmælk.

Klaret smør er ok. (du varmer smøret stille og roligt op og hælder det over på et højt glas, lader stå i 1 min og så kan du tydeligt se en opdeling, som du nu hælder fra, den anden halvdel er ca. 20% “affaldsstoffer” og skal smides ud – du har nu et rigtigt godt fedtprodukt, som ikke længere er et mejeriprodukt, til at stege i)

Grønne ærter er ok – der er ingen lektiner i og kan derfor bedst sammenlignes med broccoli, de er også med til at nedsætte sukkercravings.

Fede modne ost, modnet mere end 12 måneder. – Giver et godt calcium-tilskud, samt god fedtkilde. (energi)

Mørk +80% chokolade, max 100 gram om ugen, igen sammen med eller i umiddelbarnærhed af et måltid.

Max 2 stykker frugt om dagen, frugt har den dårlige egenskab at det bliver behandlet på samme måde som alkohol, via leveren, og ved for stor mængde, producere man mere blodfedt af den dårlige type.
Fortrækker pære, æble, appensin, banan

Så, det er rimeligt simpelt, udregn hvad du skal ca. indtage, og jeg ved godt mange mener at udregning ikke er paleo, men hvis du ikke har en basis ide om dit indtag, så skal du starte et sted og del så dit energiindtag op i 2-3 måltider, INGEN SNACK. – Frugten skal spise i umiddelbar nærhed til ens måltider og nødder, hvis man snacker dem, også i umiddelbar nærhed. (dvs. før du forlader bordet)

Dit mad udgør listen fra www.hambenberg.dk/paleo

Mine fortrukne grøntsager:
Avocado, squash, butternut, hvidkål, kålroe/rabi, spidskål, gulerod, ærter.

Mine fortrukne proteinkilder:
Okse, fisk, lam, kylling.

Køb efter sæson og fokuser på råvarekvaliteten
Planlæg altid dit/dine næste måltid/er og køb ind i forvejen, prioritere måltidsplanlægning og indkøb.

Prioritere din søvn: http://hambenberg.dk/?page_id=116 DET ER VIGTIGT

Hvis du er mand, lav carbrefeed 1 gang om ugen, kvinde 2 gange om ugen. – Det går ud på at man, planlagt, enten spiser 100-300% mere kulhydrat end normalt, dette skal gøres i forlængelse af et måltid, ikke før eller bagefter (f.eks samtidigt med en film når man har spist sin mad, for så falder det ind under “dessert” og fordre ens dårlige vaner, som hjernen opfatter som noget godt og så vil du have dessert hver gang du gør det samme)

Tro på dig selv og på paleo, man skal tro før man kan forstå, vær dedikeret og bliv motiveret ved andre dedikeret.
Husk at hvis du er kvinde, har du som udgangspunkt mere grund til at kroppen holder på fedtet end hvis du er mand, derfor kan du ikke sammenligne fedt% med en mand direkte og burde heller ikke.

ps. jeg har også besluttet at skære 99% ned på at skrive på paleoDK, et stykke tid, jeg har igennem det sidste stykke tid fået ødelagt min motivation og har derfor besluttet af dedikere min tid til noget mere, for mig, brugbart og givende.

Comments are closed.