Et sundhedstjek….

Jeg havde overvejet nøje at gå til lægen og få taget et sundhedstjek, altså en general gennemgang af mig og min sundhed.

jeg har levet i lang tid på stenalderkost og jeg tænker alligevel over om det virkeligt er så sundt mht. at spise hovedsageligt grøntsager, kød og en smule frugt samt nødder.

Første gang jeg fik taget blodprøver så de ikke specielt gode ud, dog heller ikke vildt dårlige, men lå i den høje ende.
Jeg gik derfor til lægen og argumenteret for min sag, mit mål var at få taget så mange blodprøver som muligt og argumenterne virkede.

Sidste gang fik jeg faktisk kun “lov” til at få en kolesterol-test (basis, da man kan inddele f.eks ldl i flere “kasser”), hvor jeg denne gang fik “lov” til at få en del mere til analyse.
Udover at få taget blod til diverse analyser, fik jeg også en gennemgang af kroppen, en snak om alt det jeg kunne finde på at pive om og så lidt mere…. ,-)

I dag fik jeg udleveret mine tal og kan afsløre mine kolesterol-analyse her:

Min nyeste måling 4-11-13, ca. 1.5 år efter den første, ser sådan her ud:

HDL 1.17 (0.94)
LDL 2.90 (4.7)
Triglycerid 0.49 (0.55)
total 4.3 (5.9)
Jeg er GODT tilfreds med en god basismåling. – Tallet i ( ) er fra sidste gang, så der kan sammenlignes ,-)

Min første måling så sådan her ud:
Total kolestorol 5.9 – “3.4-6.9″
HDL 0.94 – “0.83-2.13″
LDL 4.7 – “1.5-4.8″
Triglycerid 0.55 – “0.47-2.60″
Første tal er min værdi fra sidste gang

Andet tal-sektion, i anførelsestegn, er den værdi tallet skal ligge mellem for ikke at være højt eller lavt.

Det skal nok siges at jeg er begyndt at spise øko æg og får ca. 50-60 æg hver eneste måned og spiser også en del fede kødudskæringer, bruger kokosfedt, olivenolie, klaret smør og dyrefedt at stege i, samt macadamia og avocadoolie som dressing, udover bearnaisesauce (ja, hjemmelavet på klaret smør, citron, estragon og æggeblommer)

Umiddelbart skal jeg lige have gennemgået resten af analyserne, min læge sagde bare “det ser godt ud”, men gav ikke en videre forklaring på noget som helst, hvor jeg så tænker at jeg lægger endnu flere af dem op her når jeg har gennemgået dem selv ,-)

Comments are closed.