Karameliseret løg bbq-sauce
(Af Dennis Hambenberg)
2 store løg (fint eller groft alt efter smag – personligt kan jeg godt lide små stykker i en marinade og lange strimler, hvis det er en bbq-sauce.)
4 spsk. fedtstof.
2 fed hvidløg
2 dl vand
4 dl hjemmelavet ketchup, tomatpasta (eller 4 store friske tomater, hakket fint)
3 spsk. citronsaft
4 spsk. rødvin (op til 2 glas rødvin er paleo, grundet flavonoider)
4 spsk. fiskefond (http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/og-den-sorte-gryde/Opskrifter/2010/uds_4/20100215151411.htm)
6 spsk. koldslynget honning eller dadelsød/sirup
2 tsk. senneps frø (hæld kogende vand over, lad stå i 2 timer, blend og smid i, eller “kør” dem på en kværn og smid i)
1/2 tsk. stødt peber
1/2 tsk. paprika
1/2 tsk. karry
1 hel rød chili, hakket (plejer at bruge 1 lille, brug mere hvis du vil have den stærkere)
Løg hakkes i små stykker og brunes i smør sammen med karryen
Resten puttes i
Småsimre ½ time, så den er tynd hvor den kan bruges til marinade, 1½-2 timer så den bliver mere reduceret og tyk, hvor den kan bruges som sauce.