Rabarberchutney

Rabarberchutney

Bemærk at den bliver ikke sød, men smager af “indisk jul” og er syrlig.

Ingredienser

10 hele rabarber (spørg din nabo)
4 spsk. dadelsirup
1-2 dl. vand
1 spsk. knuste sennepskorn
1 spsk. friskværnet peber
1 tsk. kanel
Frisk hakket ingefær
1 tsk. salt
1 hakket chili

Fremgang

Skær rabarberne i mindre stykker og læg dem i en gryde/kasserolle.

Hæld dadelsirup hen over og lad trække 1-2 timer indtil der er afgivet saft (det giver mening når du gør det)

Hæld resten i og varm op til det simre i 15-20 min, rør rundt et par gange.

Blend og stil i køleskab i en ren beholder eller glas, holder i op til 2 uger i køleskab (brug en ren ske at tage med)

Kan fryses i 1 år.

Bemærk at det er dadelsirup, ingefær, kanel og chili der er “basen”, du kan nøjes med det.