Kladkake

Kladkake

(Af Dennis Hambenberg)

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 100 g mandelmel
  • 2 spsk kakaopulver 150 gram chokolade 8 dadler (friske)
  • 1 tsk vaniliekorn
  • 2 tsk kanel
  • 3 tsk husk fibre (loppefrøskaller)
  • 3 spsk ghee
Fremgangsmåde:
  1. Det hele ryger i en foodprocessor og over i en kageform smurt med ghee.
  2. 35 min ved 160 grader, derefter ud af ovnen og køle af
  • 2 kokosmælk
  • 200 gram god mørk chokolade
  1. Imens laves en chokomousse af 2 x “det tykke” fra kokosmælk og 200 gram chokolade smeltet chokolade røres sammen (hvis der er kokosklumper, brug en pisker ellers bare rør det sammen) og 1⁄2 tsk kanel (kan udlades)
  2. Hældes ud over den kolde kage og så ind i køleskab hvor det skal stå og sætte sig så chokomoussen bliver fast.
  3. Drysses med noget chokonibs og evt. noget kakaofrugt (her kan man så lige læse op på kakaoens historie og fortælle hvor, hvordan og hvorledes fra kokaofrugt til bønne, til nibs, til chokolade og chokoladesmør)

Kan med fordel serveres med frisk frugt.

Smager noget ala svensk kladkake med mousse på (en klæg chokokage)

Kagen er stor nok til at 10-12 mennesker kan få et stykke, sammen med noget frisk frugt og man er choko- mæt :-)

Ps. brugte en 70% mad-chokolade til det hele