Bearnaise sauce
100-150 gram klaret smør
200 gram blommer
1 plante estragon
1 blendet løg (kan undværes)
3-5 spsk citron (smag til)
Salt og peber
Blend løg, smelt smør over svag varm i en gryde, kan godt gøres i samme gryde som du har blendet løg i.
Du kan sagens gøre dette et godt stykke tid inden du skal bruge det.
Rør blommer sammen i en skål, pil estragon og smid i blommerne….. you get the point, BE READY, Suit Up God Dammit!!! ,-)
Kan også røres sammen i forvejen.
Når du har lavet det andet mad færdig, er du nu klar til at røre saucen sammen, hvilket tager ca. 2min.
Server straks efterfølgende. – BEMÆRK, det er nu der skal FOKUS på maden.
Varm det klarede smør, til det bobler og tag gryde af varmen, køl 1 min.
Hæld blommerne op i (alt på 1 gang) og rør hele tiden fra nu af til servering.
Sæt bluset på 1, når det bliver mere fast og hvidligt (det giver mening når du har lavet den 1-2 gange) så tager du den af blusset og rører 1 min. indtil varmen har aftaget.
Smag til mht. citron, peber, salt og konsistens.
Hvis den er for tynd, tilsæt varme ,-)
For tyk, tilsæt 1 stk. blomme (kan man ikke få nok af)
Kcal-indhold: off the scale