Chokoladekage
400 gr. friske dadler uden sten (dvs. pil sten ud af dadlerne – og det er tørret friske dadler)
6 spsk. kokosolie
Friskpresset saft af 1 økologisk appelsin og lidt revet skal (skallen kan droppes, hvis du ikke har en økologisk appelsin)
1 tsk. vanilje pulver
2 spsk. kakao (Jeg bruger en 99.9%, det er pulver)
Lidt salt (Bruger en fingerspids økologisk uraffineret havsalt fra urtekram – koster 20 kr for 1 kg)
4 æg, gerne øko
200 gr. mandler
50 gram chokolade i stykker (Find gerne en uden sojalecitin og gerne højere end 70%)
Kør dadler, olie, appelsin, vanilje, kakao og salt i en foodprocessor til en jævn masse
Tilsæt æg, samt kom mandler og chokoladestykker i (hvis det er en plade, knæk det i mindre stykker)
Kør igen i 1 min, så det bliver let hakket (ikke helt fint ala mel)
Kom dejen i et fad og ind i varmluft 45 minutter på 160 grader.
Mærk med en træpind om kagen er færdig (hvis der er dej på, giv en smule længere)
Husk at kage ikke skal være helt tør, da den bager lidt færdig når den kommer ud af ovnen
Smager bedst afkølet, med noget bær til ,-)